Сътрудници

неделя, 30 март 2014 г.

Крим ли ?? Става дума за Аляска !

Може да решите, че е лудост, но само преди седмици никой нямаше да повярва , че Русия ще превземе Крим. И много други чудеса се случиха през последните години. Така, че.......
http://lifenews.ru/news/130245

Както съобщава в интервю за LifeNews, политикът и писател Иван Миронов , процеса на подготовка на иск за признаване на недействителност на договора за продажбата на Аляска е вече започнал. Авторът на книгата " Как да продадем Аляска " каза , че вече е създадена експертна група , която ще подготви
документ за оспорване на решението на руския император . Точно преди 147 години , Русия подписа споразумение със САЩ относно продажбата на Аляска. За над половин милион квадратни километра от територията, са изплатени малко повече от 7.00 милиона щатски долара в злато. Тогава изглеждаше, че Русия просто няма смисъл да пази за империята такъв отдалечен и уязвим регион . Но експертите посочват, че стратегическото значение на Аляска за Русия е трудно да се прецени .
- Аляска е вторият полюс на Руската империя. Чрез частни инвестиции финансиране има не само в Аляска , но и Сахалин , Курилските острови и региона на Амур - каза Миронов . Но , независимо от факта , че след продажбата на Аляска е минал почти век и половина , експертите смятат, че сделката може да бъде обжалвана . И правното основание отмяната на договора се търси в същият 19-ти век.
- Това споразумение нарушава законодателството на Руската империя. И ще се влезе в съда, по повод отмяна на настоящият договор. Създадена е експертна група, която ще подготви и ще обоснови правно тази претенция.
В Америка има подписка за отказ от територията на САЩ на Аляска в Белият дом, и има пуснати вече 35 000 подкрепили я американци. Съгласно правилата на президентската администрация на Съединените щати , ако за молбата са гласували поне 100 хиляди души , властите ще бъдат задължени да разгледат този въпрос на официално ниво .

Няма коментари:

Публикуване на коментар