Сътрудници

петък, 8 ноември 2013 г.

Ако си задавате неудобни въпроси

Ако се чудите на блогове като моя, как тръбим че има опасност за икономиката на света, при акива полужителни събития , ето и отговора !
Всичко е лъжа и измама, няма възстановяване, няма растеж, няма намаляване на дълговете, няма излизане от кризата, няма намаляване рисковете в банковата система, няма нищо положително ! Ето пример как се правят нещата.
Днешният доклад за заетостта в САЩ показва следното :
Първо, т.нар. процент на участие на работната сила /процента на хората търсещи работа, от всички на възраст да работят. Тук се изключват всички, които са се отказали да търсят работа и не поддържат регистрацията си всеки месец/, падна от 63.2% до 62.8% - най-ниската от 1978 г. насам! И това е в държава която има прираст на населението/не като нас, да застаряваме/ от около 1 милион души годишно. Ето и графиката:Но по-важното е, че броят на хората в списъка на работната сила падна с 932 000 само през месец октомври, до рекордните 91,5 милиона американци! Това е третото най-голямо месечно увеличение на хора, отпаднали от работната сила в историята на САЩ.Ето и тази графика:


С такива хватки, се постига числото от около 7% безработни, които чувате по медиите !

Няма коментари:

Публикуване на коментар