Сътрудници

петък, 23 май 2014 г.

"Стъкмистика" в Италия. Смешници !

Според Bloomberg
Продажбата на наркотици, проституцията и контрабандата ще бъде част от БВП през 2014 г. в Италия. БВП от предходните години също ще бъде коригиран, за да се отразят
промените в методиката, е обявила националната статистическа служба на Италия - Istat. Ревизията е направена, за да се спазят правилата на Европейския съюз. Италия пое ангажимент да намали дефицита на бюджета си до 2.6 на сто от БВП през тази година, и задачата би се изпълнила по-лесно, ако произведеното се увеличи с части от сивата икономика, които по-рано не се отчитаха. Четирите рецесии в последните 13 години са довели БВП на Италия до 1560 милиарда евро през миналата година, с 2 на сто по-нисък, отколкото през 2001 г. след отчитане на инфлацията.
"Дори и ако това въздействие е трудно да се определи, кото е очевидно, ще има положително въздействие върху БВП”, каза Джузепе Ди Таранто, икономист и професор по финансова история в Luiss University Рим. "Затова правителството ще има по-голяма възможност да харчи през тази година , без да нарушава ограничението за дефицита”, каза той.

2 коментара:

  1. Е може би в нашата страна никога няма да навлезе такъв закон, от който може да се печели от всичките наркотици и тем подобни неща за БВП.Това е една страхотна идея според мен, знаейки колко много милиарда годишно се печели само от наркотици,които биват пренасяни по различни нелегални начина.Много е трудно да се бори правосъдието с тях.Виждаме че хванат ли един, то има и друг, като една змия с много глави, на която постоянно и излизат нови главатари и ръководители.Беше ми много интересно да науча тези неща за страната,пишете пак .

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Е, случи се и в България.За бщджета през 2015 г., тези "приходи" са включени.... Ха Ха

      Изтриване