Сътрудници

петък, 30 май 2014 г.

Ресурсите

Когато сме недоволни от живота си, трябва да си дадем сметка за нещата в исторически контекст. Какво прави хората най-висшата форма на живот? Това, че се справят по-добре от другите видове материя в оползотворяване на ОГРАНИЧЕНИТЕ  ресурси, и че съумяват по-добре да защитят правата си върху тях.
                 Каква е целта на Живота? Да има във владение все повече ресури, те да се пазят все по-добре, и да се създаде все по-голямо на брой поколение, което да върши същото. Това е власт. Така е в целият животински свят. И сега, каква трябва да е целта на българина. Ами, същата. Ние се съредноваваме/като хора/, с целият останал материален свят, като земляни- с целият животински свят на Земята, като българи - с останалите народи, като семейство в България - с останалите семейства в България. Дори вътре в семействата се съредноваваме. Нещата са прости. За да се оправдаят тези , и други подобни действия, се появяват моралните категории, национализъм, “арийската раса” и пр…като целта е да се маскират истинските намерения. А, те са едни. Осигуряване на контрол върху повече ресурси.  Това не е АМОРАЛНО. Това е същността на живота. Живота / не на хората - а въобще ! / съществува заради това, да осигури повече ресурси за част от материята. Когато видите лъв, който
изяжда “горката антилопа” , какво си мислите ? “Боже, този кръвожадният изяде красивото същество?” А има само два варианта. Или този лъв ще изяде “красивото същество”, или няма да има лъв. Просто е . НЯМА ДА ИМА ЛЪВ. Това са правилата на живота. Няма ЛОШ лъв. Няма ЛОШ вълк. Няма красива антилопа. “Красивата антилопа” се храни с не по-малко красивата тревичка. Гадният “тросек”/тревичката/ пък, унищожава красивите ми рози, които пречат с бодлите си на хамстера ми, който има “нежна” муцунка и т.н. и т.н. Има борба за ресурси. Там няма лоши, има по-добре или по-зле справящи се. Когато има събиране на няколко индивида, не е защото се обичат. Те споделят ресурси, за да имат повече възможности за завладяване на други ресурси. Така е и с брака. Мъжа и жената се събират за да “произведат” нови ресурси, с целта в бъдеще да могат да завладеят не двата -принадлежащи им ресурси, а да добавят 1,2,3… допълнителни ресурса. Природата ни е “вкарала” в гените стремеж към това, и го е маскирала като любов, омраза, нагон и пр. и пр. Смъртта е част от живота. В общият случай, умира по-слабият или неподготвеният. Но не рядко това не е вярно. Това не е несправедливо. Просто в света, хаоса има важна роля. Когато част от това което се случва е плод на хаоса, стават изненадващи неща. Изневиделица имаме решение на проблем, който в нормална ситуация е нерешим. Безкрайни примери има в науката.Затова природата е решила, част от нещата да се решават на случаен принцип. Това е решително важно за развитието. И тук също няма място за добро и зло, правилно и неправилно.Ние, хората, трябва да сме по-смирени и да признаем - просто такъв е живота. В личен план е трудно когато става дума за нашите близки, но дълбоко в душите си трябва да го приемем. Ако искаме да живеем разбира се, а не да се избием помежду си. Но това е също част от живота. Ако се избием помежду си, просто друг вид от материята ще ни замести в ресурсната война. И той ни чака да сбъркаме - повярвайте.  Защо се отвлякох в тази тема ? Много се дразня от следните неща :
1. Национализъм , който е верен на друга нация
2. Прехласване по “запада”, “изтока”, …майната му… Ние, българите, сме група на тази територия , наречена България, и се съредноваваме с всички останали групи. Имаме една задача. Да завладеем колкото можем повече ресурси, и да ги завещаем на децата си. Ясно е , че не се справяме добре през последните 20 години /май и последните 100/.
3. Избираме си водачи , които говорят “красиво”, а не тези , които ни помагат в главната цел на живота. Не мога да повярвам, че съм вярвал на Луканов, Царя, Пирински, Иван Костов и пр. “красивоговорещи”!
4. Не искам “красивоговорещи”. Искам хора вършещи работа по постигане на целта.
5. Не искам да чувам за това, че международната общност искала….. Че МВФ знаел по-добре……. Че Русия, или САЩ, или ЕС, или Брюксел, искали майната му. Важно е какво иска общността в която аз живея. Ако имаме еднакви цели, продължаваме. Ако не, НЕ ! Затова имаме толкова българи извън България. Тези които не са съгласни с това което общността решава, си търсят други или създават нови общности. Инстиктите са безкрайно по-силни, от всякакви приказки.
Поглеждайки през тази призма, се оказва че имаме сбъркани/или поне спорни/ ценности. Когато са по-важни “човешките” права на крадеца и бандита,  от тези на законната собственост и права произлезли от собственият труд, имаме проблем. Когато бизнесмена е символ на бандит, имаме проблем/Добре облечен бизнесмен!!?!!/ . Когато имаме “строителна мафия”, имаме проблем. Когато имаме “лекари-убийци”, имаме проблем. И т.н. Когато заменяме легитимни дейности с техните антиподи работещи за развратни за обществото цели, имаме огромен проблем като общност. Така не наказваме “лошите”. Така покваряваме умовете си, и оо-о чудо - “всички са маскари”. В този момент, обществото се разпада. Ние нямаме цели, нямаме мисия. Нямаме нищо, което да ни сплотява. Имаме само инстикт да живеем и да се размножаваме.  Дълга тема....

2 коментара:

 1. Здравейте, дами и господа,
  Позволете ми да ви представя една възможност в края на годината в красота и радост. Безпокоите ли се за края на годината празници, искате да прекарате един незабравим и незабравима Коледа. Ви даде възможност за бърза и надеждна заем за кратко време. Не се колебайте, един адрес за контакт за допълнителна информация.
  E-mail: wilson.josue1947@gmail.com
  Благодарим ви за доверието.

  ОтговорИзтриване
 2. заем! заем !! заем !!!
  Търсите ли реномирана и акредитирана компания за частни заеми, която предоставя заеми за житейски възможности. Ние предлагаме всички видове кредити по много бърз и лесен начин, лични заеми, автомобилни кредити, ипотечни кредити, студентски заеми, бизнес кредити, инвестиционни заеми, консолидиране на дълга и много други. Бяхте ли отхвърлени от банки и други финансови институции? Имате ли нужда от консолидационен заем или ипотека? Не изглеждайте повече, сякаш сме тук, за да превърнете всичките си финансови проблеми в нещо от миналото. Ние отпускаме средства на физически лица и фирми, които се нуждаят от финансова помощ в размер на 2%. Не се изисква никакъв номер за социална сигурност и не се изисква кредитна проверка, 100% гарантирана. Искам да използвам този носител, за да Ви информирам, че предоставяме надеждна и подкрепяща помощ и ще се радваме да Ви предложим заем.
  След това ни изпратете имейл до: (victoriaemmanuelloan@gmail.com), за да кандидатствате за заем

  ОтговорИзтриване