Сътрудници

петък, 18 октомври 2013 г.

JP Morgan Chase - нямам думи


http://voiceofrussia.com/news/2013_10_17/JP-Morgan-Chase-to-limit-cash-withdrawals-bank-officials-say-0524/
JP Morgan Chase е издала писма до всички свои притежатели на бизнес сметки, с които ги уведомява, че до 17 ноември, банката ще ограничи всички парични транзакции (включително използване на депозити, тегления от сметки и ползване на ATM/банкомати/) до 50 000 $ на месец, и ще забрани всички изходящи международни банкови плащания.
Chase Bank ограничи теглене за бизнес клиенти и изпращането на международни банкови преводи, подхранва спекулации, че банката се готви за задаваща се финансова криза в Съединените щати, чрез налагане на капиталов контрол. Банката потвърди в сряда, че новите ограничения на капитали се прилагат за всички Титуляри на бизнес сметки, и банката ще спре обработването на изходящи международни плащания, и че всички месечни парични транзакции, надхвърлящи новата $ 50,000 граница, ще бъдат предмет на санкции и такси.
JP Morgan са заплашени от огромна глоба, заради бъркотията, създадена от скандала с търговията с Whale London.
Банката ще плати 100 млн. долара на американската търговска  Комисия за стокови фючърси, заради допуснато "безразсъдно" поведение, което е довело до търговия провал, който е генерирал около 6 милиарда долара загуби.
Миналия месец инвестиционният гигант се съгласи да плати около 920 000 000 щатски долара в санкции на регулатори в САЩ и Великобритания,по същият повод.

Няма коментари:

Публикуване на коментар