Сътрудници

петък, 18 октомври 2013 г.

Какво нямаше в предната информация, за продажбата на централата на JPMorgan . Изумително !


http://www.zerohedge.com/news/2013-10-18/chinas-largest-conglomerate-buys-building-houses-jpmorgans-gold-vault
"One Chase Manhattan Plaza" съчетава три основни компонента: 60-етажна сграда с офиси, с 10 декара празна площ, и 6-етажна сграда, от които 5 етажа са под земята.Построена е от Дейвид Рокфелер. Намира се точно срещу сградата на ФЕД-Ню Йорк, където се съхранява голяма част от златният резерв на САЩ /Пл.Н. нали се сещате за филма Умирай трудно - 3 с Брус Уилис?/. По-интересното е , че дълбочината на която достигат двете сгради е
една и съща. Винаги е имало подозрения, теория на конспирацията, че има подземна връзка между двата трезора. По време на строежа е направен изкоп - най-големият в историята на Ню Йорк, достигнал дълбочина от 27м. Първоначално е изграден с настилка от бяла мраморна мозайка, ограден с масивен парапет от бял мрамор лично избран от Тиволи, Италия. Има шест етажа за използване, които биха били трудно да се поберат в един етаж на кулата, включително една аудитория с места за сядане с 800 места, и най-големият банков трезор в света. Най-ниското ниво на трезора стои върху скалната основа. Целият трезор е изпълнен като водонепроницаема капсула. Той е по-дълъг от футболно игрище, и е закрепен към скалната основа с анкерни стоманени пръти. Това е направено, за да се предотврати изплаването на повърхността му като огромен балон, в случай че например атомна бомба, попадне в залива, събори сградата и наводни района.
С други думи, най-големият банков трезор в света, който принадлежи към частната империя "Chase Manhattan", а след това към JPMorgan, е толкова осигурен, че създателите са имали план за действие дори за случай, на почти директно попадение от атомна бомба, и последващите епични наводнения (като например урагана Sandy). И така, истинската новина от днес не е, че JPM продава своята централа. Изключително забележително е, че в една много тиха сделка, Китай просто придоби сграда, която помещава най-големият трезор за злато в света. Защо? Ние не знаем. Ние знаем, че брутният внос на злато от Китай през Хонг Конг, е в размер на над 2000 тона през последните две години. Това изключва вноса от други източници, и със сигурност изключва вътрешния добив на злато. А добивът на злато от Китай е един от най-големите в света.

Няма коментари:

Публикуване на коментар