Сътрудници

четвъртък, 2 януари 2014 г.

Руският депутат Фьодоров - Русия / и целият свят/ сме колония на САЩ - част 3

По втората теза -  Русия(а и целият свят) е колониална държава спрямо САЩ - които източват ресурсите на света за собственият си народ.
Защо той смята така ?
Това става най-вече чрез контрол на бюджетната и финансовата система. Този контрол се осъществява с инструментите
Международен Валутен Фонд, Световна Банка и пр. Контрола е на много нива, но ето по-важните:
1. Независима Руска централна банка. Тя не е независима от всичко, а от избраните политически органи на Русия. Ако беше обикновена банка не би имало национален проблем, но централната банка има две много важни функции : емитира руската валута(рублата) и определя лихвите в страната, и второ - управлява златно-валутните резерви на страната. Всичко се прави от чиновници без контрола на държавата. Тези чиновници са с неясни за обществото зависимости и неясни цели.
2. Контрол на златно-валутните резерви. В момента, валутните резерви на Русия са около 700 милиарда долара. Къде мислите са тези пари. Не стоят на пачки в трезорите на държавата, не са дадени като кредити за развитие на икономиката на Русия…… Те са във вид на държавни ценни книжа най-вече на САЩ. Всъщност какво се случва? САЩ харчат далеч повече отколкото произвеждат. Федералният Резерв отпечатва(най-често) на компютър примерно 100 милиарда долара, Русия(а и ние) отива на борсата и ги купува. Плаща ги с рубли, които рубли се изхарчват веднага за суровини и др. материални активи на Русия, които се изнасят за САЩ. Там те се употребяват от американците за техният несъразмерен с производителността им начин на живот.
3. Контрол на разходите на бюджета. Заради международните финансови институти, Русия живее под възможностите на икономиката с пропагандната цел - финансова стабилност и лоши икономически времена в света, поради което е нужно да се спестява. Така , Русия работи с излишък, който се превръща във валутни резерви, които отиват за потребление в САЩ.
4. Заделяна на свръхрезерви за здравната, пенсионната и др. системи, с цел превръщането им във валутен резрв.
5. Лишаване на Русия от национални(не държавни) компании с голям размер. Всички големи”руски” компании , всъщност са под друга юрисдикция. Например Лукойл е с юрисдикция Кипър. Роснефт е държавна компания, но е “аутсорсвала”(изнесла дейността) всички основни дейности към 2 компании с юрисдикция Люксенбург, и т.н. , и т.н. Така, печалбата на тези компании остава за държави извън Русия, те ползват кредити от чужди банки, и в един момент всички големи активи на Русия се оказват заложени в чужди банки, при неясни условия.
6. Разрушаване на малкият и среден бизнес с непосилни изисквания и данъци, с цел изтегляне на ресурсите им към бюджета и от там към валутните резерви.
7. В момента валутни резерви на Русия са “паркирани” в САЩ за 25 години, срещу лихва - средно 0.39% годишно. Това даже е под инфлацията в САЩ, а целта на ФЕД е инфлацията да се увеличи до 2%.
8. Има два вида долари. За вътрешността на САЩ и за целият останал свят. Те , освен че се водят(в САЩ) по отделни сметки, са и ФИЗИЧЕСКИ различни - “вътрешните” долари имат определени серийни номера. В момента в който различна банкнота влезе на територията на САЩ, тя се отделя от оборота и се изпраща обратно по света. Това би позволило на САЩ, ако(когато) решат, да кажат на света, “благодаря, но законни долари са само тези с еди какви си номера”. Точка.
Ето един пример , как работи цялата система :
     “През юли 2013 г. Министерството на финансите на Русия, обяви.....следва част 4

Няма коментари:

Публикуване на коментар