Сътрудници

четвъртък, 30 януари 2014 г.

Измамата в речта на Обама

Във вторник, президента на САЩ изнесе традиционната си за годината, "Реч за Съюза". Повече от 38 000 думи (!!). Важното от нея е следното :
Предлага на американците, да станат по-богати като използват спестяванията си да купуват "БЕЗРИСКОВИ" държавни ценни книжа на американското правителство. Трябва да се отбележи следното:
1. Досега, регламента в САЩ забраняваше физически лица да търгуват с държавни ценни книжа, защото "изискват високоспециализирана квалификация, която повечето хора нямат".
2. В същият момент, Федералният Резерв обяви, че намалява количеството купувани държавни книжа с около 10 милиарда долара на месец. Въпроса е ЗАЩО ? Защото когато федералният резерв купува активи, трябва да се случи едно от двете: или паричната маса в САЩ се увеличава при равни други условия и инфлацията в САЩ излиза от контрол, или тези пари се изнасят по света чрез статута на долара на глобална резервна валута и предизвикват инфлация по целият свят . Засега се крепят, но света става все по- бурен заради инфлационият натиск и никой не знае кога ще избухне. А днес гледам по ТВ "Bulgarian air" в която пак тъпчат мантрата , че малката инфлация била здравословна, пред дефлацията. Дълга тема , но как може да се мисли така !? Само теорията на конспирацията обяснява подобна липса на здрав разум. Ще се спра на темата друг път !
3. Спестяванията на американците се оценяват на около 5 трилиона долара
4.   Заради т.2 , пазарите в целият свят се сринаха - в Турция, Южна Африка, Аржентина, Русия ...... има погром на фондовите пазари , които виждат отлив на капитали който си мислеха, че е в миналото.
5. Китайците се правят на Суперсила с ограничения на въздушното и морското си пространство
6. Фукушима - авариралата атомна електроцентрала в Япония - е вън от контрол
7. В Европа почват ограничения на тегленето на пари в брой
8. Украйна - знаем я (може би)
9. Ох, международното положение.....
10. Тези 10 милиарда на месец, означават 120 милиарда на година по-малко пари на разположение на света.
11. Откъде да се вземат, при положение , че света вече умира от дългове/в момента китайците имат 23 трилиона долара дългове, за които плащат доларовата равносойност около 1000 милиарда -един трилион - долара лихва на година/ ? От спестяванията. Първо на Европа- вижте "Облаците над парите ни се сгъстяват !! Ще ни се завие свят !" , после от американците.
Огромна измама , приятели. Купуването на държавни облигации , е най-рисковото нещо в съвременният свят. Следващото е да си държите парите в банковата система. Следващото е да нямате квалификация извън тази от която си изкарвате парите в момента - особенно рисково е , да сте квалифицирани в работат с финанси. Просто тази квалификация, ще бъде равна на каруцаря в прединдустриалната ера - никумо ненужна във времената след  "просветлението" дейност. А ние трябва да храним семействата си все пак !
Истината за мен е следната : Щом на американският президент му се наложи да лъже народа си, за да си осигури финансиране, сме близо до "истината". Първата , "подходяща" дата е 07.02.2014 г. Теорията на конспирацията е пълна с информации за това, как началото на Олимпийските Игри ще се използва за "пъклени планове" в областта на икономиката. Интересна ще е 2014 г. Бъдете умни.

Няма коментари:

Публикуване на коментар