Сътрудници

четвъртък, 3 ноември 2011 г.

Две чудовищни ядрени оръжия избухнаха на финансовия пейзаж

http://usawatchdog.com
Две чудовищни ядрени оръжия избухнаха на финансовия пейзаж. Те са: изненадващата несъстоятелност на MF Global и не по-малко изненадващият гръцки референдум за вторият пакет за спасяване. Аз не виждам една, а две гигантски гъби на хоризонта. Това което идва е повратна точка и на свой ред е определено лошо. Това е глобален финансов срив.За всеки, който си мисли, тази криза може да бъде решен с безболезнен план-забравете. Добре дошли в ерата на банкови фалити. " Аз не мисля,че MF Global, със седалище в Ню Йорк Сити, ще свали всички с един удар .Но MF Global е обявен в несъстоятелност за работа с европейски суверенен дълг. Главният изпълнителен директор Джон Corzine се е опитвал да направи бързи долари с това, което се отчит като "рискови сделки" и получи несъстоятелност в лицето. Има твърдения за липсващи пари/1,5 милиарда долара/ и възможна престъпна дейност. Като се има предвид, че това се случва на бивш първичен дилър на държавни ценни книжа на САЩ, Федералният резерв изглежда, като че ли е заспал зад волана на регулирането, отново. И се получи това, че за взривяването на MF Global (200-годишната компания), г-н Corzine може да получи обезщетение от $ 12.1million!! Да се ​​надяваме, че несъстоятелността ще ограничи заплащането му до нула. По дяволите, той трябва да се плащат пари на дружеството и неговите акционери! Дори, ако MF Global не се превърне в събитие тип Lehman Brothers, то тази фирма със сигурност е едно гигантско мъртво канарче във финансовата въглищна мина.

Вторият голям скандал се случи вчера, когато гръцкият премиер Георгиос Папандреу призова за национално гласуване на най-новата сделка за спасяване. Всеки очаква напълно да бъде убита сделката, защото гърците са установили, че не искат да бъдат роби на дълга към банкерите за следващото поколение или две. Кой може да ги обвинява? Ако малка Гърция може да доведе до световна криза, какво ще се случи, когато Испания и Италия поискат същата сделка от 50% съкращаване на комбинираните йм $ 3.4 трилиона държавен дълг? Колко ливъридж и риск от контрагенти има там, ако те също решат, да фалират и да се върнат към старите си валути? Това трябва да са много трилиони долари, и спасителният фонд на ЕС ( или EFSF) според слуховете около 350 млрд. долара са останали в него, а ЕС иска да го повиши до общо $ 1.4 трилиона, но досега, фондът се проваля. Дори и ако той отговори на своята цел, това не е достатъчно, за да се спре разпада на доминото в глобален мащаб.
Карл Вайнберг, каза че това, което ЕС предлага, е "луда схема" и обясни позицията си с думите: "Като слушате това, което казват лидерите на ЕС става дума да се увеличи размера на техният спасителен фонд до 1 трилиона евро без поставяне на истински пари на масата. . . . Сега те (лидерите на ЕС) имат желание да се включат в ресурси, които не са техни собствени, за да финансират тази луда схема за гаранции и ливъридж, за заменят продажбата на облигации и банкови акции, които никой не иска да купи, с други облигации, които никой не иска да притежава в момента." Аз не мога да направя друго заключение освен, че ние сме в началото на световна финансова катастрофа. Това е само въпрос на време, и тези две финансови експлозии са натиснали часовника бързо напред.

Няма коментари:

Публикуване на коментар