Сътрудници

сряда, 23 ноември 2011 г.

"Германия е обявила война на Евро-зоната"

Европа е все повече разделена. Всеки се опитва да спаси себе си, и обвинява другите. Ако си представим, че това е едно семейство, как ще се спаси брака? Нямам идеи.
http://www.welt.de/
Консервативният вестник "Таймс" във връзка с политиката на канцлера Ангела Меркел за първи път използва думата "война" в текста си. "Германия, обявява война на еврозоната", е заглавието на коментар от половин страница в "Таймс".
"Ако (Карл фон) Клаузевиц е бил прав, че" войната е продължение на политиката с други средства ", след последните събития, Германия е във война с Европа", пише престижният коментатор на "Таймс"Анатол Kaletsky  в сряда .Германия иска "поробване на чужди народи". Германия се опитва да достигне до ново очертаване на международните граници и "поробване на чужди народи", пише Kaletsky.
Меркел твърдо отказва да предприеме подходящите мерки за спасяване на еврото. Канцлерът дори спира европейските институции от предприемане на действия.
Извън Германия, има консенсус според Kaletsky, че за спасяване на € са нужни три неща, абсолютно необходими за преодоляване на кризата: Европейската централна банка да купи големи количества държавни облигации, а по-късно трябва да се издават от всички страни от еврозоната гарантирани € облигации, и част от дълг на страни като Гърция или Португалия трябва да се редуцира. "Като блокира първите две стъпки, Германия гарантира, че третата ще се провали", казва той........

1 коментар:

  1. Германия се стреми да спаси еврото а целта на САЩ и Англия е да го провалят/обезценят, причината е че долара и паунда вече са провалени и ако еврото не ги последва ще бъде възприето като спасителен пояс за инвеститорите , а от там и като нова международна валута която ще измести долара. Като прибавим че сметка от девалвация на еврото имат и южно европейските страни , германия се е изправила пред голям отбор но икономически слаб. Бъдещето ще покаже кой ще надделее.

    ОтговорИзтриване