Сътрудници

петък, 18 ноември 2011 г.

Пазарът, както ние го познаваме, вече не съществува

  Много интересно писмо на собственик на брокерска фирма в САЩ. Малко е дълго но е важно. Съкратил съм някои професионални описания, защото не ми стига компетентност да ги преведа на български.
http://barnhardt.biz/
Уважаеми клиенти, колеги от индустрията и приятели на Barnhardt Кепитъл Мениджмънт,
Със съжаление и непоколебима морална сигурност обявявам, че Barnhardt Capital Management преустановява дейността си. След шест години работа като независима фирма за брокерски услуги, и осем години работа като брокер преди това, аз се озовах, тази сутрин, за първи път, откакто бях на 20 години, гледайки на пазарите на фючърси и опции,не като участник, а просто като зрител.
Причината за решението ми да прекратя работа, беше мъчително проста: вече не можех да кажа на моите клиенти, че техните парични средства и позиции са на сигурно място в пазарите на фючърси и опции - защото те не са. И това не важи само за клиентите ми, но и за всички фючърси и опции в САЩ. Цялата система е напълно унищожена вследствие колапса на MF Global. Предвид тази тъжна реалност, не мога с чиста съвест да продължа като стоков брокер, да отправям покани за сделки, които зная, че са опасни или да привличам холдингови фондове, които знаех, че ще бъдат в опасност.
    Фючърсните пазари са с много висока степен на подвижност и по този начин се изисква изключително твърда основа, върху която да функционират. Тази база е неприкосновеото разделяне на клиентските средства от  капитала на фирмата, и с допълнителни спешна финансова подкрепа, предоставена от самите борси. До преди няколко седмици, основата съществуваваше и работеше безупречно. Фирмите се създаваха и отпадаха, с някои имплозии по впечатляващ начин. Всеки път, когато се случи дадена фирма да е в недостатъчност, клиентските средства бяха непокътнати и борсите правят така че те са предпазени на 100%, даже и когато техните фирми се срутят, те бързо биваха заменяни от друга фирма в рамките на системата.
     Всичко се промени само преди няколко седмици. Фирма, водена от старият приятел на режима на Обама, открадна всички парични средства, притежавани от клиентите на неговата фирма. Нека не подслаждам това или да направя това престъпление да изглежда "абстрактно", като се давят в празни думи и свръх-технически жаргон. Jon Corzine открадна пари на клиентите на MF Global. Знаейки кой е, Джон Corzine, и знаейки унизителното беззаконие и презрение към човечеството на марксисткият режим на Обама и неговите близки приятели, това не е изненада. Това, което беше изненада, беше реакцията на регулаторните органи. Тяхната реакция е да направят лошата ситуация по-лоша. Конкретно, те замразиха  сметките на клиентите, докато пазарите продължиха търговията с тях, отказвайки дори да йм позволи да ликвидира позициите. Това е необяснимо. Това е прецедент за правилата при рисковите експозиции, които са били установени, и е напълно нетърпимо защото по този начин се унищожава цялата парадигма на индустрията. Никой информиран човек не може да продължи да участва на тези пазари, а и никой морален човек не може да продължи да действа като посредник или улесняване на ангажиментите на клиента в това, което сега е масивна игра на руска рулетка.

Аз научих през последната седмица, че MF Global е почти сигурно, само върхът на айсберга. Има масивна позиция на индустрията към "боклуци" с Европейски суверенен дълг.......................
 Пазарът на фючърси и опции, вече не е жизнеспособен. Моята препоръка е, всички клиенти да се оттеглят от всички на пазара възможно най-скоро, така че те да имат най-голям шанс за защита на себе си и капитала си. Система вече не функционира и е натоварена с риск . Върховенството на закона не съществува, вместо това се заменя с безбожно, наказателно политическо връзкарство.
Не забравяйте, договорите за деривати не са необходими в стоковите пазари. Самата стока е реална и не е зависима от пазарите на фючърси или опции. Много хора изглежда са погледнали назад през последните десетилетия. От Авел - животински земеделец, до 1964 не е имало нито едно животно обвързано с фючърсни контракти нито с опционни договори до 1984 г., и на пазарите за едър добитък се разбирахме добре.
        И накрая, аз няма, при никакви обстоятелства, да направя повторно отваряне на Barnhardt Capital Management, или всяка друга брокерска дейност, докато Барак Обама не бъде отстранен от длъжност и правителството на САЩ е достатъчно реформирано и повторно заредено с оглед да се укрепи цялостно и пълно доверие в правителството, спазването и прилагането на върховенството на закона, иправилата на регулаторният надзор на стоковите пазари . Докато правителството оставя криминално престъпление безнаказано, това ще послужат за пример на другите, и какъвто и опит да се направи за възстановяване на моята фирма е нечестно, защото в среда на беззаконие, кражби и измами, подобни престъпления просто ще се случат отново, и престъпниците ще останат ненаказани, защитени от престъпната олигархия.
За моите клиенти, ..... аз мога да кажа само, благодаря ви за честта и удоволствието да ви служа през тези последни години, а някои от моите клиенти са били с мен в продължение на повече от дванадесет години. Аз ще продължа да пиша в блога Barnhardt.biz, който скоро ще бъде с променен вид, и ще продължа моя бизнес като маркетинг и консултации. Аз все още съм тук в офиса, в отговор на моите телефони, с едни и същи телефонни номера. Уви, пенсионирането ми дойде няколко години по-рано, отколкото очаквах, но нямаше начин да продължа, предвид неизбежността на краха на световните финансови пазари, свалянето на нашето правителство, в резултат на срива в областта на върховенството на закона.

Що се отнася до мен, мога само да си спомняме думите на Давид:
"Това е Господ, и е прекрасен в нашите очи."
С най-добри пожелания-
Ан Barnhardt

Няма коментари:

Публикуване на коментар