Сътрудници

понеделник, 14 ноември 2011 г.

И Франция е на ножа

Повтарям се , но е важно. Гледайте пазара на облигации. Там се пише историята и бъдещето. Вярно е - медиите почити не йм обръщат внимание , но те така са програмирани. Истинските събития са в пазара на облигации - държавният дълг на Европа, който никой не иска. Драмата е ужасна. Как ще се измъкне Европа от това ?
http://www.zerohedge.com/contributed/comments-eurocalypse-resident-boombustblog-credit-trading-guru
Един бърз поглед към 10-годишните облигации на Италия показва, лихвите са нагоре с 25 базисни пункта до 6,70% и испанските 10-годишни облигации са нагоре с 24 базисни пункта, извисяващи се през 6% до 6,09%.
Френските лихви днес. Низходящата линия в тенденцията е разбита и сега 10yr са 3,47. 3,75 или дори 4,00 е въпрос на няколко дни. 4.80 е нивото на което Франция започва да прилича на Италия, Гърция и др .. Сега
ЕЦБ монетизира масово или ще има огромен фалит. Времето изтича. Междувременно, гръцките 1-годишни облигации се търгуват на едва 250%. Всички залози са за това кога те ще надвишават 300%? Германският канцлер Ангела Меркел заяви , че Европа е изправена пред най-трудните часове след Втората световна война. Какво Меркел казва, е без значение, така че нека вместо това да се съсредоточим върху други неща.
"Ние няма да гласуваме за всички нови мерки", каза Самарас,лидерът на опозицията в Гърция на среща със собствените си депутати. Той добави, че той няма да подпише всяко писмо, което обещава ангажимент към строгите мерки, както е поискано от ЕС комисаря по икономическите и парични въпроси Оли Рен, и че устно обещание трябва да бъде достатъчна. А Рен заяви, че ЕС и МВФ няма да освободят транша без писмени уверения от всички гръцки партии, че те ще подкрепят мерките.

Няма коментари:

Публикуване на коментар