Сътрудници

четвъртък, 17 ноември 2011 г.

Френската съпротива срещу Германия нараства

http://www.handelsblatt.com/politik/international/frankreichs-widerstand-gegen-deutschland-waechst/5857132.html
Въпреки, че Ангела Меркел и Никола Саркози, показват единство за дълговата криза, зад кулисите кипи неимоверно. Във Франция все повече и повече са развълнувани срещу твърдата опозиция в Германия.
  Снощи, министърът на икономиката и финансите на Франция - Франсоа Baroinказа - каза "Позицията на Франция, с цел да се избегне заразяване е, че Европейският фонд (EFSF) трябва да има банков лиценз" По-рано, френция се поддаде на германската съпротива и се отказва от това изискване.Baroin, който вижда своята страна "във война срещу спекулантите и дерегулираните пазари", също заяви желанието си да види, че Европейската централна банка е кредитор от последна инстанция е да се задейства. "Вярно е, че Фед се намесва и никой не застрашава независимостта му." Банките на Япония и Великобритания също го правят. "Но Германия има история, помнеща хиперинфлация и задлъжнялост и отхвърля този ход" "Ние уважаваме германската история, и разбира се, страните трябва да си подредят къщите, но ние считаме, че ЕЦБ продължава да бъде важен елемент от отговора на тази криза."
За Франция, финансирането на пазара на облигации става все по-скъпо. Страната трябва да плати за десетгодишни облигации сега два пъти по-високи лихвени проценти от Германия.  "Ние смятаме, че рисковата премия на френските облигации спрямо германските е неоправдана."

Няма коментари:

Публикуване на коментар