Сътрудници

вторник, 22 ноември 2011 г.

Защо пазарите отидоха в зелената област ?

Оказва се, че следната новина е причината :
   1. Суперкомитета в конгреса на САЩ, не успя да постигне съгласие откъде да съкрати бюджетен дефицит от 1,2 трилиона долара за следващите 10 години.
   2. Кредитните агенции казаха, че няма да намаляват кредитният рейтинг на САЩ, заради т.1.
Точка ! Точка ! Няма друго !
И къде намериха оптимизъм пазарите и от спад 2-3 %, направиха ръст 1-2 % ??
Какъв сбъркан свят. Как т.1 плюс т.2 правят оптимизъм. Преди само 6 месеца мисълта за т.2 би накарала всички да те обявят за луд, и сега самото й нереализиране е такъв бодър оптимизъм!!!! А т.1 ??? Как провалени преговори са повод за радост за която и да е кауза ?? Приятели, нещата са толкова излезли от контрол, че вече няма добри новини, и охтопода търси по-малкото лошо и го представя за добро, за да може да изсмуче и последните капки кръв/спестявания/ на средната класа. Идеята е :
  1. Да не си теглим парите от разни инвестиционни фондове
  2. Да не си теглим парите от разни съмнителни застраховки, пенсионни планове и пр.
  3. Да харчим като за последно по празниците , за да има бонуси за всички по веригата
  4. Да не си ликвидираме депозитите и разплащателните сметки. Спомнете си ливъриджа на банките 1:20 , 1:30 , 1:40....Всеки лев по наши сметки, те ни го мултиплицират и ни дават 20;30;40 лева във вид на кредити . И о-о-о изненада, върху измислените йм пари ни начисляват лихви, които ние плащаме като работим робски за банките.
   5. Да вземаме кредити, и понеже не "поемаме" повече жилищни, да вземаме заеми по кредитни карти, на изплащане и пр., с лихва  в България 30-60%. Сметнете годишните лихви и ще видите , че съм прав.

Няма коментари:

Публикуване на коментар