Сътрудници

сряда, 16 ноември 2011 г.

Още за проблемите на УниКредит

Още за проблемите на УниКредит:

УниКредит ще поиска от Европейската централна банка по време на среща в сряда да се увеличи достъпът до заеми на ЕЦБ за италианските банки, каза източник, близък до банката, подчертавайки притеснения за  финансиране сред кредиторите на страната . В знак на нарастващо напрежение за финансиране по традиционните канали за рефинансиране, отрицателната междубанкова позиция  на УниКредит в края на септември е нараснала до 67 млрд. евро от 44 млрд. през предходното тримесечие.
           Италианските банки са във все по-голяма степен разчитат на ЕЦБ за по-евтино финансиране от лятото насам, като третата по големина икономика в еврозоната се засмуква все по-дълбоко в криза по дълга в региона и неговите кредитори са изправени през рязко по-високи разходи за рефинансиране. Според последните данни за банките на Италия за месец октомври, ЕЦБ финансира италианските банки с 111.3 млрд. евро ($ 150 млрд.). Общо заемите възлизат на 41.3 млрд. евро през юни.
В коментар, потвърден от говорителят йм, главният изпълнителен директор на UniCredit Федерико Гицони пред Кориере дела сера каза, той ще поиска от ЕЦБ, както и от името на по-малките италиански банки ", да се разшири достъпа до ликвидност от ЕЦБ чрез разширяване на типа на предложеното обезпечение."

Няма коментари:

Публикуване на коментар