Сътрудници

неделя, 13 ноември 2011 г.

Ех, Европа !

Вижте колко са зле нещата в Европа. Фондът който трябваше да събере 1 трилион евро, не успява да събере 3 милиарда. И какво измислят тези бандити. Използват собственият си ресурс, за да "купят" облигациите си, и като един "барон Мюнхаузен" се самоизмъкват от кашата. Колко време още ще ни лъжат, че еврото е живо??
http://www.telegraph.co.uk/finance/financialcrisis/8886380/Eurozone-bail-out-fund-has-to-resort-to-buying-its-own-debt.html
Спасителният фонд на Еврозоната прибягва до купуване на своя дълг, тъй като външните инвеститорите стават все по-загрижени за влошаване финансите на еврозоната, и кризата с държавният дълг.
Европейският механизъм за финансова стабилност (EFSF) миналата седмица обяви, успешна продажба на € 3 млрд. 10-годишни облигации в подкрепа на Ирландия.EFSF е похарчил повече от € 100 милиона за изкупуване от собствените си облигации, за да спомогне за постигане на целта си за финансиране, след като бяха в състояние да намерят единствено около € 2.7 милиарда като външно търсене за дълга, включително и използването на други фондове на Европейския съюз .
Това е един основен провал и знак, че ключови инвеститори, включително Китай и японското правителство, не купуват облигациите на фонда .
Провалът на EFSF ще увеличи натиска върху Европейската централна банка да се превърне в кредитор от последна инстанция за еврозоната

Няма коментари:

Публикуване на коментар