Сътрудници

неделя, 20 ноември 2011 г.

Нервни инвеститори

http://www.zerohedge.com/news/complete-and-annotated-guide-european-bank-run

"Нервни инвеститори по целият свят ускоряват излизането си от дълга на европейските правителства и банки, което увеличава риска от свиване на кредитирането, което би могло да се определи като низходяща спирала. Финансовите институции са дъмпинг на техните огромни стопанства от европейски държавен дълг и отказ от придобиване на нови облигационни емисии от страни като Испания и Италия, които са необходими за финансиране на техните операции. "Дали тази настройка е позната на всеки,? Би трябвало да бъде: "Експертите казват, че цикъла на тревожност, принудата да продават и нарастващите разходи по заеми, напомня на месеците преди колапса на Lehman Brothers през 2008 г., когато имаше притеснения за високорисковите ипотеки в САЩ, метастазите на глобална криза на пазара."
Но има една голяма разлика: в последно време, банките не са на грешната страна на най-лошата покер ръка в света . Сега те са грешната страна. И ще има ли кой да спаси първо Европа, след това Япония, след това Китай, САЩ и най-накрая на света.
Да обобщим: всички са дъмпинг на Европейска хартия, с изключение на ЕЦБ и италианските банки, които нямат избор и вместо това трябва да удвоят и да купуват повече. В същото време, пазарът става все по-затворен като ликвидността се изпарява, доверието е изчезнало и на практика всеки очаква повторение на "Леман Брадърс". Разбира се, това означава, че когато се стигне дъното от пазара, имплозията на италианската банкова система, и по този начин икономиката, ще бъде мигновен. И когато Италия се провали, с наличният си 2 + трилиона долара в суверенен дълг,  в този момент, ще видим колко ефективно е хеджирана и освободена останалата част от света, след като заразата се измести от Италия и бавно, но сигурно поглъща целия свят.

Няма коментари:

Публикуване на коментар